BLOG

Kvalitet našeg života

Kvalitet našeg života, promene u oksido-reduktivnom procesu koje se javljaju oko 35. godine, utiču na sve aspekte našeg života! Nije slučajnost što u ovom periodu obično završavaju profesionalni sport i prelaze na manje energetski zahtevne aktivnosti. Sve što se dešava je da naše telo proizvodi manje antioksidanata nego što bi nam bilo potrebno. Manje nego što nam je potrebno za održavanje ravnoteže, harmonije, i tako u našem telu slobodni radikali postepeno preuzimaju prevlast. Ovaj proces nazivamo starenjem! Sve ovo je poznata činjenica u medicinskim krugovima i tema je mnogih naučnih istraživanja, jer svako želi da živi dug i zdrav život!

Danas sve češće čujemo da treba da pijemo vodu obogaćenu vodonikom, jer je to dobro za nas. Ali je li to zaista tako? Šta je to što čini da voda obogaćena vodonikom zaista koristi našem organizmu? Ako želite da znate odgovor na ovo pitanje, nastavite da čitate naš članak :)

U mnogim zemljama sveta, voda za kupanje nije kvalitetna kao voda za piće, pa bismo mogli pomisliti da smo u tom pogledu srećniji od ostalih. Činjenica je da je lep osećaj ne morati očekivati da će iz tuša teći crvenkasta i smrdljiva tečnost, kao što je to slučaj u Grčkoj, na primer, ali ni kod nas kupanje ne obećava potpunu sigurnost.

Svi  imaju potrebu za vodom, a unos vode je posebno važan za mlade sportiste, jer se na njihov organizam mora posebno paziti kako bi postigli odgovarajuće performanse. Ali koliko vode treba da pije dete koje se bavisportom, i kako to utiče na njegove performanse?

U starijoj dobi, ljudskom telu je potrebno najmanje 2-2,5 litra vode dnevno, ali oni stariji od 65 godina obično piju mnogo manje tečnosti svakog dana. To može biti izuzetno opasno! Ako imate starijeg člana porodice, obratite pažnju da li pije dovoljno tečnosti, pročitajte ovaj članak da biste saznali zašto je to posebno važno za njega!

Ko razmisli o svojim trenutnim navikama u vezi sa konzumacijom vode, lako može prepoznati da upotrebom sistema za prečišćavanje vode može značajno olakšati svoj život. Može imati pristup čistoj vodi na udobniji, jeftiniji način i uz očuvanje okoline, za razliku od kupovine flaširane vode. Sistem za prečišćavanje vode nema nedostataka, samo prednosti.