PREČIŠČIVAĆI ZA VODU ZA CELO DOMAĆINSTVO

Zašto je potrebno prečišćavanje celokupne vodovodne mreže kuće?

U Srbiji i Vojvodinije značajan deo vodovodnih cevi je veoma star, zbog čega voda, dok ne stigne do našeg doma, nosi sa sobom manje taloge nečistoća, kao što su kamenčići, pesak, kamenac i ostatke rđe. Ove nečistoće su veoma štetne za keramičke slavine, kao i za osetljivije kuhinjske uređaje, kuvala za vodu, aparate za kafu, itd.

Tvrda voda može prouzrokovati značajnu štetu na kuhinjskim uređajima, a taloženje kamenca može dovesti do povećane potrošnje energije! Zbog taloženja kamenca, domaćice češće čiste vodene bokale, kade, pločice, ogledala, tuš kabine, itd. Rastvoreni hlor i hloridi u vodi mogu biti štetni za bebe, malu decu i mnoge osetljive odrasle osobe.

Zbog lebdećih nečistoća (pesak, ostaci rđe), hlora i hlorida, teških metala, materija koje kvare miris i ukus, koje ulaze u vodu za piće, mnogi ljudi više ne piju, čak ni ne kuvaju sa vodom iz česme!

Od čega se sastoji kompleksan sistem za prečišćavanje vode?

Prvi element sistema je grublji, 50-100 mikrona predfilter, čija je glavna uloga da filtrira veće lebdeće nečistoće, kako bi zaštitio kuhinjske uređaje i ostale elemente sistema. Filter treba direktno priključiti na ulaznu vodovodnu mrežu, tako da sva voda koja ulazi u kuću prođe kroz njega. Preporučeni filter je perivi filter, tako da je njegovo održavanje vrlo jednostavno i mnogo je prihvatljiviji za naš novčanik.

Drugi element je omekšivač vode, koji proizvodi meku vodu za celu kuću. Jonsko izmenjivačka smola zamenjuje natrijumovim jonima kalcijum-karbonat i magnezijum-karbonat, jone koji uzrokuju tvrdoću vode, tretirana voda je zaista bez kamenca, tako da svi kuhinjski uređaji mogu bezbedno i energetski efikasno raditi. Sa mekom vodom, smanjuje se potrošnja električne energije, smanjuje se potrošnja deterdženta i sredstava za čišćenje, kao i vreme provedeno u čišćenju.

Treći element sistema je centralni filter za hlor, koji sadrži veliku količinu aktivnog uglja, koji filtrira, apsorbuje, neutrališe rastvoreni hlor i hloride u vodi. Pomoću ovog filtera, možete se u celoj kući kupati, prati sudove, prati veš i prati zube u vodi bez hlora. Filteri sa aktivnim ugljem takođe mogu vezati mnoge druge hemikalije!

Za prečišćavanje vode za piće odgovoran je uređaj za prečišćavanje vode sa obrnutom osmozom, koji proizvodi kristalno čistu vodu za piće. Najmanja pora RO membrane je  0,0001 mikron, koji filtrira i najmanje viruse i bakterije. Prečišćena voda može se koristiti za piće i kuvanje, čime se može smanjiti kupovina flaširane vode pa možete ostvariti značajne prednosti (manje zagađujete okolinu, manje vremena provodite u kupovini, ne morate više da teglite flaširanu vodu, štedite novac).

 

Preporučeni Proizvodi:

Visoko efikasan omekšivač vode sa elegantnim dizajnom. Kabinet je opremljen kliznim poklopcima za rezervoar sa slanom vodom i displej.

Ovaj sistem se sastoji od GRP* posude sa distributerima na vrhu i dnu i kabineta od polietilena. Watermark omekšivači se kontrolišu automatskim ventilom sa kontrolerom nove generacije sa višejezičnim displejom i vizuelnim interfejsom. Visoko efikasne regeneracije za smanjenje potrošnje soli i vode.

Opremljen WS180-HE kontrolnom glavom. Elektronsko programiranje, odložena, kontrolisana regeneracija.



*GRP: kompozitna ojačana staklenim vlaknima (GR) plastika (P), koja se sastoji od dva različita materijala. Prednosti oba materijala kombinuju se i pojačavaju jedna drugu.

110 000 RSD

Ovaj set od tri kućišta montirana su na nosač kućišta, dobijaju se sa ključem za filter kućište.

Ova filter kućišta primaju 10" uloške.

Na vrhu filter kućišta nalaze se odzračivači.

Tri mehanička filtera za talog veličine 10x2,5", od kojih je prvi perivi filter

od 100 mikrona, a drugi 50m polipropilenski filter uložak.Treći stepen je granulirani aktivni ugalj.

Pogodan je za filtriranje taloga i hlora u manjim stanovima. Može se montirati iza vodomera u šahtu,ili u bilo kojoj prostoriji gde postoji priključak za gradsku vodu.

Nosač kučišta omogućava i montažu na zid

 

9 900 RSD

Uređaj je 3-stepeni RO filter za vodu, sa aktivnim ugljem i 5 mikronskim polipropilenskim predfilterom i ventilom za odvod otpadne vode. Filter za vodu je posebno dizajniran za akvarističke svrhe, pomoću kojeg možemo proizvesti vodu blisku kvaliteta destilovane vode.

Kapacitet: 680 litara/dan

RO uređaj je opremljen jednom membranom od 180 galona. Razlikuje se od akvarijumskih osmotskih filtera koji se obično mogu naći kod nas po tome što su njegovi filteri sa veći, pa se ređe moraju menjati filter ulošci u njima, a kada se moraju menjati, to je jeftinije nego kod drugih vrsta filtera.

Garancija:
2 godina garancija
14 900 RSD

Ovaj set od tri kućišta montirana su na nosač kućišta, dobijaju se sa ključem za filter kućište.


Ova filter kućišta primaju slim 20" uloške.

Na vrhu filter kućišta nalaze se odzračivači.

Tri mehanička filtera za talog veličine 20x2,5", od kojih je prvi polipropilenski filter od 50 mikrona, a drugi od 20mikrona.Treći stepen je presovani aktivni ugalj.

Pogodan je za filtriranje taloga i hlora u manjim stanovima. Može se montirati iza vodomera u šahtu,ili u bilo kojoj prostoriji gde postoji priključak za gradsku vodu.

Nosač kučišta omogućava i montažu na zid.

Garancija:
2 godina garancija
20 800 RSD

3 BIG BLUE SET FILTER KUĆIŠTA SA STOJEĆIM I ZIDNIM NOSAČEM, FILTER ULOŠCIMA

1 KOM 5M POLIPROPILEN

1 KOM KDF GRANULISANI AKTIVNI UGLJEN

1 KOM CTO PRESOVANI AKTIVNI UGLJEN

3-stepeni centralni prečišćivač vode za godišnju potrošnju vode od 100-120 m3 maks. za 3 kupatila.

57 000 RSD
FC-425 JE trostepeni RO uređaj za prečišćavanje vode koji uključuje predfiltriranje (filtriranje čestica veličine 5 mikrona), aktivni ugljeni filter - granulirani (GAC) i filter sa aktivnim ugljem- presovani. Takođe, ovaj uređaj ima hladnu i toplu vodu. Može se direktno priključiti na vodovodnu mrežu, što znači da više ne morate brinuti o zameni boca, a u bilo koje doba dana možete uživati u svežoj, kristalno čistoj vodi .

- Spanski proizvodjac jedino naj kvalitetniji na t...
Garancija:
24 Meseca (do 5 godina)
85 900 RSD
Smeta ti hlorisana voda?
Osećaš čudne iritacije kože nakon kupanja/tuširanja?
Želiš da ti koža dugo ostane mladalačka i meka?
Želiš da zaštitiš sebe i svoju porodicu od štetnih uticaja hlorisane vode?
Najbolja odluka je da montiraš filter za tuš.
Prednosti filtera za tuš:
Odstranjuje 99% hlora koji štetno utiče na kožu i disajne organe.
Odstranjuje teške metale i druge neželjene nečistoće iz vode.
Čuva kožu od isušenja,vidljivih iritacija i usporava starenje kože.
Sprečava ...
4 800 RSD
Visoko efikasan omekšivač vode sa elegantnim dizajnom. Kabinet je opremljen kliznim poklopcima za rezervoar sa slanom vodom.
Ovaj sistem se sastoji od GRP* posude sa distributerima na vrhu i dnu i kabineta od polietilena. Watermark omekšivači se kontrolišu automatskim ventilom sa kontrolerom nove generacije sa višejezičnim displejom i vizuelnim interfejsom. Visoko efikasne regeneracije za smanjenje potrošnje soli i vode.
75 990 RSD