KUĆNI OMEKŠIVAC DENVER 30
KUĆNI OMEKŠIVAC DENVER 30
75 990 RSD

KUĆNI OMEKŠIVAC DENVER 30

Visoko efikasan omekšivač vode sa elegantnim dizajnom. Kabinet je opremljen kliznim poklopcima za rezervoar sa slanom vodom.
Ovaj sistem se sastoji od GRP* posude sa distributerima na vrhu i dnu i kabineta od polietilena. Watermark omekšivači se kontrolišu automatskim ventilom sa kontrolerom nove generacije sa višejezičnim displejom i vizuelnim interfejsom. Visoko efikasne regeneracije za smanjenje potrošnje soli i vode.
75 990 RSD
Detalji
NAZIV PROIZVODA:

Aparat za omekšavanje vode Denver 30 l

OPIS PROIZVODA:Aparat za omekšavanje vode Denver 30 l je uređaj za omekšavanje vode koji u potpunosti eliminiše kamenac iz vode. Njegova funkcija omekšavanja vode je izuzetno potrebna, kako za domaćinstva, tako i za industrijske, te ugostiteljske objekte. Osnovni princip rada ovog uređaja je hemijski proces omekšavanja vode, kojim se iz tvrde vode odstranjuju joni kalcijuma i magnezijuma. Navedeni hemijski proces kod aparata za omekšavanje vode Denver 30 l obavljaju jonski izmenjivači. Voda nakon takve obrade postaje mekana, voda u kojoj više nema kalcijuma, magnezijuma i delimično gvožđa. Ovaj aparat štiti i produžava vek trajanja kućnih uređaja i ugostiteljskih aparata koji koriste vodu, otklanja naslage vodenog kamenca u cevovodima, na sanitarijama, u hidromasažnim kadama, itd.. U aparat za omekšavanje vode Denver 30 l je ugrađena elektronika i mikroprocesor koji obezbeđuju poptuni automatski proces rada i regeneraciju odgovarajuće mase za omekšavanje. Regeneracija se vrši pomoću slanog rastvora koji stvara tabletirana so. Aparat za omekšavanje vode Denver 30 l obezbeđuje vodu bez kamenca, štedi električnu energiju i produžava vremenski period trajanja mašina za pranje veša i sudova, bojlera, rashladnih uređaja, itd., uzimajući u obzir činjenicu da tvrda voda ima izuzetno loše delovanje na sve cevovode i uređaje koji su u neposrednom dodiru sa vodom. Tvrdoću prirodnih voda uglavnom izazivaju joni kalcijuma, magnezijuma i gvožđa neorganskog porekla. Tvrdoća vode izražava se u stepenima ili u milligram ekvivalentima (milivalima) jona kalcijuma i magnezijuma u jednom litru vode, najčešće u nemačkim jedinicama °dH. Kalcijumove i magnezijumove soli uzrokuju i stvaranje trajnih mrlja i taloga na pločicama kupatila, sanitarijama, slavinama, kadama, tuš kabinama i hidromasažnim kadama. U uređajima za centralno grejanje, na radijatorima i u cevovodu stvaraju talog, što za posledicu ima veći utrošak energije. Ugradnjom aparata za omekšavanje vode Denver 30 l, postižu se mnogobrojne uštede:

• električne energije, jer se ona manje toši bez prisustva naslaga kamenca na grejačima bojlera, veš mašinama, mašinama za sudove, i rashladnim uređajima;

• u sistemu etažnog grejanja;


• deterdženata, sredstava za održavanje higijene, šampona, gelova za tuširanje i krema. Omekšana voda, koži i kosi pruža mekšu i sjajniju strukturu.Tehnički podaci aparataZapremina mase: 30 litara.

Utrošak soli po regeneraciji: 5,2 kg.

Kapacitet izmene: 109°dHxm3.Protok tretirane vode između dve regeneracije u zavisnosti od tvrdoće vode:

tvrdoća 15°dH - 7,8 m3

tvrdoća 20°dH - 5,6 m3

tvrdoća 30°dH - 3,9 m3

tvrdoća 40°dH - 2,8 m3Dimenzije aparata: 1.034 x 333 x 505 mm (visina x širina x dubina).Aparat za omekšavanje vode Denver 30 l se isporučuje i montira uz perivi predfilter, koji iz vode, pre njenog omekšavanja, uklanja krupne mehaničke nečistoće veličine do 50 mikrona, kao što su pesak i šljunak.
> Obezbeđuje vodu bez kamenca> Štedi električnu energiju> Produžava radni vek Vaših aparata za pranje veša i sudova, kao i bojlera> Smanjuje upotrebu deterdženata, sapuna, gelova za tuširanje i krema> Produžava trajanje Vaših kućnih instalacija, cevovoda, centralnog grejanja i radijatora> Za kuće, restorane, škole, poslovne prostore, industrijska postrojenja> Besplatni saveti za najbolje rešenje problema koje imate sa vodom> Najbolja usluga i servis 24h dnevno> Obezbeđeni rezervni delovi visokih performansiOpis rada
Tvrdoću prirodnih voda uglavnom izazivaju joni kalcijuma, magnezijuma i gvožđa neorganskog porekla. Kalcijum i magnezijum se u vodi javljaju najčešće u obliku kiselih karbonata, sulfata i hlorida. Tvrdoća vode izražava se u stepenima ili u miligramekvivalentima (milivalima) jona kalcijuma i magnezijuma u jednom litru vode. Tvrdoća vode izražava se najčešće u nemačkim jedinicama °dH. Tvrda voda ima izuzetno loše delovanje na vodovodne cevi i kućne uređaje koji su u neposrednom dodiru s vodom - kao što su mašine za veš i posuđe, električni bojleri, uređaji za pijaću vodu i rashladni uređaji. Kalcijumove i magnezijumove soli uzrokuju i stvaranje trajnih mrlja i taloga na pločicama kupatila, sanitarijama, slavinama, kadama i đakuzi kadama. U uređajima za centralno grejanje, na radijatorima i u cevovodu stvaraju talog, što, zbog loše toplotne provodljivosti, uzrokuje veći utrošak energije. Svrha postupka pripreme vode za kompletnu kućnu instalaciju i uređaje je stvarno uklanjanje katjona koji stvaraju vodeni kamenac iz vode postupkom jonske izmene.Sloj za omekšavanje projektovan je tako da voda prolazi preko celog sloja mase za omekšavanje, osiguravajući njegov maksimalni učinak. Konstrukcija uređaja sa ugrađenom elektronikom i mikroprocesorom obezbeđuje potpuno automatski rad i regeneraciju mase za omekšavanje. Regeneracija se vrši pomoću slanog rastvora koji obezbeđuje tabletirana so.

Ugradnjom omekšivača DENVER za domaćinstva postižu se mnoge uštede:
• električne energije, jer neće biti više naslaga kamenca na grejačima bojlera, veš mašinama, mašinama za posuđe,
• u sistemu etažnog grejanja,
• deterdženata, sredstava za održavanje čistoće, šampona, gelova za tuširanje i krema, jer kada se peru omekšanom vodom kosa i koža postaju mekše i sjajnije.

Tehnički podaci


Zapremina mase: 30 litara
Utrošak soli po regeneraciji: 5,2 kg
Kapacitet izmene: 109°dHxm3
Protok tretirane vode između dve regeneracije u zavisnosti od tvrdoće vode

Tvrdoća 15°dH 7,8 m3
Tvrdoća 20°dH 5,6 m3
Tvrdoća 30°dH 3,9 m3
Tvrdoća 40°dH 2,8 m3
Dimenzije omekšivača

Visina: 1034 mm
Širina: 333 mm
Dubina: 505 mm
Podaci
Broj artikla
DENVER_30_762917